Rasmus Ragnarsson & Christian Haupt

OM OS

vores historie og fremtid


iceland

INSPIRATIONEN

Christian Haupt og hans kone, Camilla, har været lakrids- og chokoladeentusiaster i lang tid, og i 2012 havde Christian planer om at begynde at fremstille chokolade. Men efter en ferie på Island i 2013 ændrede han mening og bestemte sig for at fokusere på lakrids.

“På Island blev jeg inspireret af hvordan de blandede lakrids og chokolade, og lige da jeg kom hjem fra min ferie, startede jeg Haupt Lakrits” udtaler Christian.

Derefter fulgte en lang periode, hvor Christian og hans kollegaer søgte efter ingredienser og leverandører over hele verden. Og målet var klart fra begyndelsen – at skabe verdens bedste lakrids. De ønskede at lave en sød og salt lakrids, som adskilte sig fra eksisterende lakridser, og de ville lave chokoladeovertrukket lakrids.

Der blev anskaffet maskiner, folk blev ansat og de fandt passende lokaler i Kista, nord for Stockholm. Så var de i gang!

LANCERINGEN

I marts 2014, i rette tid til den svenske Lakridsfestival i Stockholm, klarede de at lancere deres første to produkter, CHOK og KRISP, som begge var inspireret af den islandske chokolade-/lakridskombination. Produkterne var chokoladeovertrukne lakridser – en med en sprød sukkerskorpe og en anden rullet i asiatisk lakridspulver.

“Vi modtog ikke vores produktemballage i tide, så vi var nødt til at skynde os ud og købe midlertidige glasbeholdere, og vi satte klistermærker på til meget sent om aftenen dagen før lakridsfestivalen åbnede.” udtaler Christian og griner.

Selvom det var den forkerte emballage, syntes de besøgende på festivalen godt om produktet, hvilket gav virksomheden en energiindsprøjtning, og i maj 2014 blev de første kasser med produkter leveret til forhandlere i Sverige.

 

Christian Haupt med kollegor
Lakritsbitar

SØDT OG SALT

Efter lakridsfestivalen fokuserede de på at færdiggøre opskriften på sød og salt lakrids. Da de havde testet mere end 50 forskellige opskrifter, præsenterede de i august 2014 deres lakrids med et indhold på 9% rålakridspulver fra Calabrien, hvilket udfordrer synet på lakrids som slik.

Christian fortsætter “Når vi møder kunder, giver det en rar følelse, når de smager vores lakrids for første gang. De fleste mennesker bliver overraskede over at lakrids kan smage så intenst og ‘voksent'”

LAKRIDS FORANDRER SIG

Christian og hans kollegaer mener, at lakrids som slik vil forandre sig, og de vil være førende med den forandring.

“For cirka 30 år siden opdagede mange mørk kvalitetschokolade efter kun at have spist mælkechokolade. Vi er sikre på, at det samme kommer til at ske med lakrids, og vi mener, at mange vil blive mere opmærksomme på hvor ingredienserne stammer fra, fremstillingsmetoder samt hvilke tilsætningsstoffer der benyttes.” udtaler Christian.
Lakrits i fabriken


lakrits

FREMTIDEN

Dette er kun begyndelsen for Haupt Lakrits, og de vil fortsætte med at skubbe til grænserne for hvordan lakrids kan smage og bruges.

“Vi håber, at så mange som muligt vil følge os på denne rejse. Snak gerne med os, når vi præsenterer vores produkter i butikker, på festivaler og til handelsmesser, eller følg os på Facebook, Instagram, YouTube eller andre sociale medier. Vi sætter pris på alle tilbagemeldingerne – gode eller dårlige.” afslutter Christian.

OM CHRISTIAN HAUPT

Indenfor de sidste femten år har Christian Haupt arbejdet som entreprenør og investor – hovedsageligt indenfor spil, sport og IT. Hans største og mest kendte virksomhed var Expekt.com – en spilvirksomhed han stiftede sammen med Conny Gesar, som de solgte i 2009. Christian har også været medejer af Parbet, SvenskaFans og er stadig ejer og investor for et par mindre virksomheder.
Haupt logga

OM HAUPT LAKRITS

Haupt Lakrits tillverkar och säljer söt- och saltlakrits, chokladöverdragen lakrits samt lakritsprodukter för matlagning och bakning. Gemensamt för all bolagets produkter är omsorgen kring ursprung, tillverkningsmetoder och ingredienser. Företaget drivs av Rasmus Ragnarsson med anställda och har en mindre fabrik i Jordbro, strax söder om Stockholm.

KONTAKTOPLYSNINGER

Christian Haupt, ejer og stifter
christian.haupt@lakrits.se

Rasmus Ragnarsson, administrerende direktør
rasmus.ragnarsson@lakrits.se

Haupt Lakrits
Rörvägen 60
136 50 Jordbro
info@lakrits.se
Tlf: 08-81 81 00
knappar telefon
lakrits

BILLEDER OG VIDEOER

Pressebilleder i høj opløsning

OM LAKRIDS

Mer information om lakrits och dess historia hittar du här.
Log ind