SAFRANBOLLER MED LAKRIDS
Dejlig julebag med lakrids (20 stk.)
Allas fredriksfika fredriksfika
FREDRIK NYLÉN
Fredrik Nylén kom på andenpladsen i Hela Sverige Bakar i 2013. Fredrik er en selvudnævnt bagenørd, der blogger på Allas og har skrevet flere bøger om bagning.
Allas fredriksfika fredriksfika
INGREDIENSER
25 g gær
2 dl mælk
Ca. 0,5 dl sukker
6 dl mel
200 g stuetempereret smør
FYLD
75 g smør
2 spsk sukker
1 spsk lakridspulver fra Calabria
PENSLING OG PYNTNING
1 æg
1 dl flormelis
1 spsk vand Eventuelt sort pastafarve
2 dl mælk
Ca. 0,5 dl sukker
6 dl mel
200 g stuetempereret smør
FYLD
75 g smør
2 spsk sukker
1 spsk lakridspulver fra Calabria
PENSLING OG PYNTNING
1 æg
1 dl flormelis
1 spsk vand Eventuelt sort pastafarve
FORBEREDELSE
1. Smuldr gæren i en dejskål. Tilsæt mælken, og rør, til gæren er opløst.
2. Stød safranen med lidt af sukkeret.
3. Bland melet, resten af sukkeret, safranen og smørret i mindre stykker i dejen. Ælt det sammen til en glat dej.
4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den i lidt mel. Rul den ud til en stor plade på 40×40 cm. Skær firkanter ud, ca. 8×8 cm.
5. Rør alle ingredienserne til fyldet sammen. Læg en teskefuld fyld i midten af hver firkant.
6. Fold de fire hjørner ind over fyldet, og tryk dem sammen. Læg bollerne i formene, og sæt dem på bageplader.
7. Lad bollerne hæve ved stuetemperatur under en bageplade i ca. 2 timer.
8. Sæt ovnen på 225 grader. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag bollerne midt i ovnen i ca. 6-8 minutter. Lad bollerne køle af uden bageplade.
9. Rør flormelis med vand, og glasér de kolde boller med glasuren. Hvis du vil, kan du farve glasuren sort med pastafarve.
2. Stød safranen med lidt af sukkeret.
3. Bland melet, resten af sukkeret, safranen og smørret i mindre stykker i dejen. Ælt det sammen til en glat dej.
4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den i lidt mel. Rul den ud til en stor plade på 40×40 cm. Skær firkanter ud, ca. 8×8 cm.
5. Rør alle ingredienserne til fyldet sammen. Læg en teskefuld fyld i midten af hver firkant.
6. Fold de fire hjørner ind over fyldet, og tryk dem sammen. Læg bollerne i formene, og sæt dem på bageplader.
7. Lad bollerne hæve ved stuetemperatur under en bageplade i ca. 2 timer.
8. Sæt ovnen på 225 grader. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag bollerne midt i ovnen i ca. 6-8 minutter. Lad bollerne køle af uden bageplade.
9. Rør flormelis med vand, og glasér de kolde boller med glasuren. Hvis du vil, kan du farve glasuren sort med pastafarve.
SAFRANBOLLER MED LAKRIDS
Dejlig julebag med lakrids
safranboller med lakrids 20 stk Dejlig julebag med lakrids Bagning Fredrik Nylén 25 g gær
2 dl mælk
Ca. 0,5 dl sukker r
6 dl mel
200 g stuetempereret smør
FYLD
75 g smør
2 spsk sukker
1 spsk lakridspulver fra Calabria PENSLING OG PYNTNING
1 æg
1 dl flormelis
1 spsk vand
Eventuelt sort pastafarve 1. Smuldr gæren i en dejskål. Tilsæt mælken, og rør, til gæren er opløst.
2. Stød safranen med lidt af sukkeret.
3. Bland melet, resten af sukkeret, safranen og smørret i mindre stykker i dejen. Ælt det sammen til en glat dej.
4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den i lidt mel. Rul den ud til en stor plade på 40×40 cm. Skær firkanter ud, ca. 8×8 cm.
5. Rør alle ingredienserne til fyldet sammen. Læg en teskefuld fyld i midten af hver firkant.
6. Fold de fire hjørner ind over fyldet, og tryk dem sammen. Læg bollerne i formene, og sæt dem på bageplader.
7. Lad bollerne hæve ved stuetemperatur under en bageplade i ca. 2 timer.
8. Sæt ovnen på 225 grader. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag bollerne midt i ovnen i ca. 6-8 minutter. Lad bollerne køle af uden bageplade.
9. Rør flormelis med vand, og glasér de kolde boller med glasuren. Hvis du vil, kan du farve glasuren sort med pastafarve.
2 dl mælk
Ca. 0,5 dl sukker r
6 dl mel
200 g stuetempereret smør
FYLD
75 g smør
2 spsk sukker
1 spsk lakridspulver fra Calabria PENSLING OG PYNTNING
1 æg
1 dl flormelis
1 spsk vand
Eventuelt sort pastafarve 1. Smuldr gæren i en dejskål. Tilsæt mælken, og rør, til gæren er opløst.
2. Stød safranen med lidt af sukkeret.
3. Bland melet, resten af sukkeret, safranen og smørret i mindre stykker i dejen. Ælt det sammen til en glat dej.
4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den i lidt mel. Rul den ud til en stor plade på 40×40 cm. Skær firkanter ud, ca. 8×8 cm.
5. Rør alle ingredienserne til fyldet sammen. Læg en teskefuld fyld i midten af hver firkant.
6. Fold de fire hjørner ind over fyldet, og tryk dem sammen. Læg bollerne i formene, og sæt dem på bageplader.
7. Lad bollerne hæve ved stuetemperatur under en bageplade i ca. 2 timer.
8. Sæt ovnen på 225 grader. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag bollerne midt i ovnen i ca. 6-8 minutter. Lad bollerne køle af uden bageplade.
9. Rør flormelis med vand, og glasér de kolde boller med glasuren. Hvis du vil, kan du farve glasuren sort med pastafarve.